Reisverslag China

Beijing

Beijing, al meer dan 600 jaar de hoofdstad van China, is een van de grootste toeristische trekpleisters van het land. Beijing heeft het beste uit de Chinese geschiedenis weten te behouden en heeft haar schatten tijdens de elkaar opvolgende dynastieën en alle revoluties met succes weten te beschermen.

Zo zijn Beijing's keizerlijke schatten onovertroffen. De Verboden Stad, waar de keizers tussen 1420 en 1924 resideerden is bijvoorbeeld grotendeels ongeschonden. In de buurt van Beijing zijn ook de best bewaarde stukken van de Chinese Muur te vinden. Ook de oude parken hebben de tand des tijds goed doorstaan. Zo staat de Hemeltempel, waar de keizers hun jaarlijkse riten volbrachten om de vruchtbaarheid van de aarde veilig te stellen, staat nog steeds aan het zuidelijke einde van de Keizerlijke weg. Alleen trekt er geen vorstelijke processie meer over deze weg. In plaats daarvan leggen vele toeristen deze pelgrimsweg af.

Hoewel Beijing's historische monumenten de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad zijn, heeft ook het moderne Beijing het nodige te bieden. Hoewel de skyline van Beijing tegenwoordig gedomineerd wordt door hoogbouw, staat Beijing van oudsher bekend om zijn hofjes gelegen aan smalle steegjes (hutongs). En als je goed rondkijkt lijkt er in al die jaren er weinig verandert. In heel Beijing vind je de contrasten tussen Oost en West. Waarzeggers voorspellen je toekomst op de stoep van hippe westerse boetieks en rondtrekkende marskramers proberen hun gebakken broodwortels te verkopen voor de ingang van een van de vele McDonalds in Beijing.

Tot slot is Beijing nog steeds de beste plek om een voorstelling van de eeuwenoude Peking Opera bij te wonen en natuurlijk mag je Beijing niet verlaten zonder Pekingeend gegeten te hebben.

Beijing
Beijing

Ga naar:
Op alle foto's rust auteursrecht en voor ieder gebruik is naamsvermelding en toestemming verschuldigd.