Reisverslag China

Xi'an

Voordat Beijing de hoofdstad werd, was Xi'an gedurende maar liefst elf dynastieën (1000 v.C. - 1000 n.C.)  de hoofdstad van het land. De stad kende een grote bloeiperiode in de tijd van de handelskaravanen over de zijderoute waarvan Xi'an het beginpunt was.

Xi'an

Tegenwoordig is Xi'an een grote stad met vijf à zes miljoen inwoners. Toch maakte Xi'an op mij een veel kleinschaliger indruk. Dit komt waarschijnlijk doordat het merendeel van de bezienswaardigheden binnen de vierkante oude stadsmuren (12 kilometer in omtrek) liggen. Daarnaast zorgen de rechte en brede straten en de Klokkentoren in het midden er voor dat Xi'an een stad is waar het gemakkelijk is om je te oriënteren.

Xi'an is ook een redelijk welvarende stad en is de basis van het regeringsprogramma 'Xibu Da Fazhan' (Ontwikkel het Westen). Deze relatieve welvaart trekt veel (illegale) migranten van het omliggende platteland aan. Ondanks de nadelen van de stad zoals luchtvervuiling en verkeersproblemen is Xi'an erg populair onder buitenlandse studenten die naar Xi'an komen om Chinees te leren aangezien de scholen in Xi'an een erg goede naam hebben.


Ga naar:
Op alle foto's rust auteursrecht en voor ieder gebruik is naamsvermelding en toestemming verschuldigd.