Reisverslag Zuid-India

Mumbai

De hoofdstad van Maharashtra, Bombay, is een unieke ervaring die men niet mag missen en nooit zal vergeten. De naam Mumbai is afgeleid van Mumba Devi, een locale godheid. De Portugezen, die hier de Britten voorgingen, spraken liever van 'Bom Baim' oftewel de 'goede baai'.

MumbaiVan oorsprong een verzameling van zeven moerassige eilandjes, is Bombay nu een verhaal van landaanwinning. Het totale eiland is nu 22 km lang en 3 km breed en met daarbinnen een opeenhoping van 9 miljoen mensen en de grootste concentratie van handel en industrie van India. Bombay heeft een duidelijk kosmopolitisch karakter en is een culturele mengelmoes waar parsis, hindoes, joden, moslims en christenen samenleven en allen dezelfde naam dragen van 'bomhayite'.Mumbai

Als relatief jonge stad kent Bombay geen overblijfselen uit een ver verleden, maar wel schitterende voorbeelden van de koloniale architectuur, zoals de Gateway to India, de Afghan Memorial Church, Flora Fontain, St. Goorge's Memorial Hospital, de Victoria Terminus en het Prince of Wales Museum. Een mooi gezicht 's nachts is Marine Drive oftewel 'the Queen's Necklace'. Bombay, dat aan drie kanten wordt omsloten door de zee, bezit een aantal populaire stranden, zoals Chowpatty bij Bombay centrum en verderop gelegen Juhu, Versova, Madh Island, Marve, Manori en Gorai. Een tocht per motorboot van een uur, brengt de bezoeker naar het Elephanta eiland met zijn schitterende 7de en 8ste eeuwse in de rotsen uitgehakte grottempels.


Ga naar:

Op alle foto's rust auteursrecht en voor ieder gebruik is naamsvermelding en toestemming verschuldigd.