Kampie.info

Reisverslag EgypteKlimaat en kleding

Met uitzondering van het noorden waar de Middellandse Zee haar invloed doet gelden, heerst in Egypte een woestijnklimaat, met wolkenloze hemels en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Terwijl er in het noorden nog vier seizoenen kunnen worden onderscheiden, zijn er in het zuiden maar twee, een hete zomerperiode en een milde winterperiode. In het uiterste zuiden doet een Egyptische winter qua temperatuur overigens niet onder voor een mooie Hollandse zomer!

Van november tot april kunnen in Egypte de avond, nacht en ochtend behoorlijk koud zijn. De periode tussen mei en september is het warmst. Het is in deze tijd dat de toeristen uit de Golf en de rijke Egyptenaren uit Cairo en andere steden hun zomerresidenties aan de Middellandse Zeekust betrekken, waar een frisse wind zorgt voor de nodige verkoeling.

Berucht is de 'Chamasien', een uiterst droge, hete zuiderstorm die tussen maart en mei het land soms verduistert met allesdoordringende stof- en zandwolken.

Omdat de meeste reizigers zowel in het noorden als in het zuiden komen, dient men in de winter zomer- en winterkleding mee te nemen. Houdt u er rekening mee dat een aantal hotelkamers geen verwarming heeft. In de zomermaanden kunt u volstaan met lichte katoenen en linnen kleren en een extra trui of jasje voor de frisse avonden. Neem als bescherming tegen de felle zon een hoofddeksel en zonnebril mee.