Kampie.info

Reisverslag Kenia / TanzaniaArusha National Park

Kampie's reisverslag Kenia / Tanzania

Hoewel Arusha door de meeste reizigers wordt bezocht als uitvalsbasis voor een safari naar Ngorongoro, Lake Manyara en Serengeti of een tocht naar de top van de Kilimanjaro, ligt er op korte afstand van de stad ook een gebied dat zich uitstekend leent voor een safari of een fikse bergwandeling: Het Arusha National Park.

De voornaamste aantrekkingskracht van dit park is misschien wel de ongereptheid ervan en de rust die er te vinden is. De meeste toeristen spoeden zich na aankomst in Arusha direct naar de Ngorongoro of Kilimanjaro en hebben geen oog voor dit pareltje vlakbij de stad. Het Arusha National Park bereikt u door richting Moshi te rijden en na 20 km. links af te slaan. De toegangspoort tot het park, Ngurdoto Gate, ligt 10 km. verder. Hier ligt een klein museum met wetenswaardigheden over het park.

Vlak na de ingang leidt een weg naar een van de voornaamste bezienswaardigheden van het park de Ngurdoto vulkaankrater. Op de bodem van de krater, die een doorsnee heeft van 3 km, zijn regelmatig kuddes olifanten en buffels te zien. Het is niet toegestaan af te dalen in de krater, maar er is een weg langs de rand met her en der uitzicht op de top van de Mount Meru en de Kilimanjaro. Een andere weg leidt vanaf Ngurdoto Gate door het dichtbebost woud naar de Mormella Lakes, een zevental zoutmeren met een unieke flora en fauna. Naast de in grotten aanwezige flamingo's is dit gebied de woonplaats van adelaars, futen, eenden en een bonte verzameling van andere vogelsoorten.