Kampie.info

Reisverslag MarokkoZagora

Zagora was ooi een belangrijk Frans steunpunt, wat aan een aantal gebouwen nog te zien is. Het is tegenwoordig de laatste grotere plaats in het uiterste zuiden van van het land, dicht bij de grens met Algerije. Dit is de reden waarom er nogal wat militairen in het stadje verblijven

De stad bestaat voor het grootste deel uit een lange straat waarlangs winkels en enkele goedkope hotels zijn gevestigd. Aan de overzijde van de rivier staan de meeste grote hotels en enkele campings.

Zagora heeft twee bezienswaardigheden. Op de Jbel Zagora staan de ruïnes van een vesting uit de tijd van de Almoraviden (11de eeuw), met muren en poorten. De vesting diende om de sahara-handel te controleren. Een brug over de Dra voert naar de joodse kasba van Amerzou. Een winkelier heeft er nog een derde bezienswaardigheid aan toegevoegd ter herinnering aan de karavaanhandel; een verkeersbord met de tekst 'Tombouctou, 52 jours' en een afbeelding van een kameel en berijder. Het toerisme heeft een belangrijke functie in Zagora. Er is een bescheiden quartier touristique en je wordt regelmatig uitgenodigd een kijkje te nemen in een van de souvenirwinkels in de hoofdstraat. Een andere bijzonderheid zijn de van palmbladeren gevlochten kamelen die kinderen je aanbieden (waarvoor een kleine vergoeding verwacht wordt).