Kampie.info

Reisverslag PeruPisco

Pisco

Ongeveer 240 km ten zuiden van Lima en op een kwartier rijden ten noorden van Paracas ligt de 90.000 inwoners tellende stad Pisco. De naam van de stad geldt tegenwoordig ook voor de witte druiven die  worden verwerkt tot de gelijknamige brandewijn. Reden voor een verblijf in Pisco is meestal een uitstapje naar de Peninsule de Paracas of naar de Islas Ballestas in de Stille Oceaan; vanwege de weinige hotels in de 15 km zuidelijker gelegen badplaats Paracas overnachten hier veel toeristen.

Bezienswaardigheden in Pisco zijn het prachtige stadhuis met een façade vol moorse stijlelementen en de kerk La Compañía met vergulde altaren - tegenwoordig een museum. Minder bezienswaardig dan 'ruikwaardig', of men het nu wil of niet, zijn de grote vismeel fabrieken in de omgeving van Pisco die hun aanwezigheid in de stad vaak (met behulp van de zeewind) duidelijk kenbaar maken.

Wie de ruïnes van Tambo Colorado wil bezichtigen, kan dit vanuit Pisco met een taxi of bus (naar Huancavelica) doen. De geel, wit een rood beschilderde paleismuren gaven deze ruïne haar naam. De zonnetempel met trapeziumvormige nissen en deuren doet vermoeden dat de Inca's hier vertoefden. Het heiligdom rechts van de weg verwijst naar een bouwwerk van voor het begin van de Incatijd. Misschien was Tambo Colorado een militair bolwerk. Voor het bezoek aan de ruïnes heeft u veel hartstocht en energie nodig. De bus doet over de 50 km hobbelige grindweg vanuit Pisco zo'n 2 uur. In het complex kunt u niets te eten of te drinken krijgen. Ook verbleken de polychrome ornamenten van Tambo Colorado in toenemende mate.