Kampie.info

Reisverslag Verenigde Staten
(Het diepe zuiden en grote steden)Peaks of Otter Lodge - Luray

Luray ligt in de regio Shenandoah Valley tussen de Blue Ridge Mountains in het oosten en de Massanutten Mountains in het westen. De Shenandoh-rivier stroomt over de hele lengte van de provincie naar het noorden. Bezoekers verwonderen zich over deze regio, met het George Washington National Forest en het Shenandoah National Park - 60.000 hectare - met mogelijkheden voor kamperen, wandelen, paardrijden, vissen, jagen en mountainbiken. De Luray-grotten, de grootste en populairste grotten in het oosten, zijn een belangrijke attractie. Maar bovenal is Luray de centrale toegangspoort naar het Shenandoah National Park in de Appalachen.


Links naar aanvullende informatie:

Boekenlijst

ESTA

Foto's

Tioga Tours

Dinsdag 10 september 2019


Uitzicht vanaf Peaks of Otter Lodge

Na een paar nachten waarin ik slecht heb geslapen heb ik afgelopen nacht heel goed geslapen en wordt ik om zeven uur heerlijk uitgerust wakker. De Peaks of Otter Lodge zijn mooie aan de rand van een meer gelegen lodges, midden in de Blue Ridge Mountains en direct aan de Blue Ridge Parkway. Zo midden in de natuur dat ik, als ik naar het hoofdgebouw loop om te gaan ontbijten, ik ineens oog in oog kom te staan met een ree.

Het weer lijkt omgeslagen. Het is bewolkt en het miezert. Of is het weer niet omgeslagen maar zit ik nu in zo'n dal waar de ochtendmist lang blijft hangen? Om negen uur vertrek ik en begin ik aan de het laatste stuk van de Blue Ridge Parkway. Het eerste uur laat de zon zich niet zien. Sterker nog, met enige regelmaat rij ik in de mist. Dit zorgt voor een heel andere sfeer dan de vorige dagen. In de loop van de ochtend maak ik een paar foto stops en en stop voor een wandeling van zo'n drie kwartier bij Otter Kreek. In de loop van de ochtend breekt de zon door en stijgt de temperatuur. Net als gisteren is er weinig ander verkeer. Naast auto's en motoren zie ik een enkele fietser en één ree die vlak voor mij de weg oversteekt. Aan het begin van de middag ben ik bij Rockfish Gap Entrance Station, de meest noordelijke toegang tot de Blue Ridge Parkway.

Nadat ik dertig dollar entree heb betaald voor Shenandoah National Park rij ik verder naar het noorden over de Skyline Drive. De naam van de weg is veranderd, de naam van het nationale park is veranderd, maar wat niet veranderd is is de natuur. Die is onveranderd mooi. Wat mij opvalt is het grote aantal motorrijders die ik vandaag tegenkom. Veel Harley's, opvallend veel driewielers en soms een motor met een aanhanger (vaak een Harley).

Aan het eind van de middag Ben ik bij de Big Meadows Lodge in Luray. Voor de tweede achtereenvolgende nacht overnacht ik in een midden in de natuur gelegen lodge. Morgen is al weer de laatste dag waarop ik per huurauto door de Verenigde Staten zal trekken. Daarom haal alle spullen uit de auto en pak ik mijn reistas opnieuw in en leg alleen de spullen die ik morgen nodig denk te hebben terug in de Jeep. Hierna ga ik op de veranda zitten en werk ik mijn dagboek bij. Als dat klaar is lees ik verder in 'Amerikanen fietsen niet'. En voor het eerst tijdens deze vakantie vind ik het frisjes in mijn korte broek en shirt met korte mouwen. Tijd om voor het eerst sinds ik door de VS trek en shirt met lange mouwen aan te doen.


Zonsondergang in Luray

's Avonds ga ik eten in het restaurant bij de lodges. Bij het restaurant valt mij een bordje op met de tekst 'Welbehaved pets are welcome'. Bij de lodges waar ik gisteren was waren alleen hulphonden welkom. In het restaurant ontmoet ik een Nederlands echtpaar die net als ik in een huurauto door het land trekken.

Net het eten ga ik terug naar mijn lodge en ga op de veranda zitten lezen. 'Amerikanen fietsen niet' heb ik uit, vanavond begin ik in 'Broer' van Esther Gerritsen. Lezend op de veranda geniet ik voor de laatste keer tijdens deze rondreis van de mooie natuur. Het is dan weliswaar donker en er is dus weinig te zien, maar tjirpende krekels geven een mooi concert. Morgen zal ik eerst nog een stukje over de Skyline Drive rijden om daarna de snelweg naar Washington te nemen. Hier zal ik aan het laatste deel van de reis beginnen, het bezoek aan de grote steden Washington en New York.

Vandaag gereden afstand:
229 kilometer / 142 mijl

Hotel:
Big Meadows Lodge
Mile 51 on Skyline Drive
Luray