Kampie.info

Reisverslag Verenigde Staten
(Het diepe zuiden en grote steden)Naar Schiphol

Zoals bij elke verre reis die ik tot nu toe heb gemaakt, zal ik nu weer vertrekken vanaf Schiphol. Schiphol, Nederlands grootste luchthaven en in 2018 de op twee na drukste luchthaven in Europa. Maar ook een luchthaven die de laatste tijd een paar keer negatief in het nieuws was. In korte tijd werd de luchthaven twee keer getroffen door een grote storing van het brandstofsysteem. Door deze storingen konden vliegtuigen niet (bij)tanken wat leidde tot grote vertragingen en gecancelde vluchten.

Schiphol is de thuishaven van de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen KLM, Martinair, Corendon, TUI fly en Transavia en de de Europese hub van Delta Airlines en Jet Airways. Zelf zal ik vandaag vanaf Schiphol met United Airlines rechtstreeks naar Houston vliegen waar mijn rondreis door de Verenigde Staten zal beginnen.


Links naar aanvullende informatie:

Boekenlijst

ESTA

Foto's

Tioga Tours

Zondag 25 augustus 2019

Terwijl ik de voordeur op slot doe zet de taxichauffeur mijn tas en rugzak achter in de NS-zonetaxi. Nadat ik de sleutel van mijn huis heb opgeborgen wordt ik naar het station gereden. Vanaf mijn huis is dat ongeveer 10 minuten rijden. Iets voor zevenen ben ik op station Zwolle. Hier stap ik even later in de trein naar Schiphol. Hoewel ik pas morgen naar Houston vlieg, heb ik besloten om vandaag al naar Schiphol te gaan om zodoende de drukke maandagochtendspits te vermijden. Maar ook op dit tijdstip is het druk in de trein. En niet alleen van deze trein wordt goed gebruik gemaakt. Steeds meer mensen reizen per trein. Onderweg naar Schiphol lees ik op het internet dat de NS maatregelen gaat nemen om een verwacht reizigersrecord in september goed te kunnen verwerken.

Terwijl het buiten langzaam donker wordt rijdt de trein door het vlakke Nederlandse landschap en lees ik 'Mijn Amerika' van Mart Smeets. Met een kleine vertraging stopt de trein iets hoor half tien op station Schiphol. Ook dat is het voordeel van een dag eerder naar Schiphol gaan. In maak me nu geen zorgen over een eventuele vertraging. Dat is andere jaren wel eens anders geweest als op de dag van vertrek met de eerste trein van Zwolle naar Schiphol ging.


Mijn kamer in hotel Ibis Budget Schiphol

Bij Eggs & Co bestel ik een 'Chicken Indonesia'. Pinnen werkt even niet, maar ik mag na het eten wel afrekenen. Tegen de tijd dat ik het eten op heb werkt een van de twee pinautomaten weer. Ik betaal en loop naar buiten. Het is even zoeken voordat ik de plek gevonden heb waar de pendelbussen tussen Schiphol en de divers hotels stoppen. Wanneer ik eenmaal op de juiste plek ben wacht ik op de pendelbus van Accor. Hiermee rij ik naar het Ibis Budget hotel. Een ideaal hotel om de dag voor vertrek vanaf Schiphol te overnachten. Het hotel ligt niet ver van de luchthaven, heeft weliswaar kleine maar schone kamers en is niet duur. Om half elf ben ik bij het hotel. Omdat ik vooraf via internet een kamer geboekt en betaald heb hoeft nu alleen nog maar de sleutelkaart geactiveerd te worden. Als ik op de kamer de TV aanzet hoor ik de begintune van Studio Voetbal. Als Studio Voetbal is afgelopen poets ik mijn tanden en ga slapen.

En morgen? Morgen gaat de reis naar de Verenigde Staten echt beginnen.