Kampie.info

Reisverslag Verenigde Staten
(Het diepe zuiden en grote steden)


Inleiding

In de loop van de jaren heb ik al veel landen bezocht. Landen in Midden- en Zuid-Amerika, landen in Afrika en vooral veel landen in Azië. Maar nog nooit was een Noord-Amerikaans land mijn bestemming. Tijd dus voor een bezoek aan dit werelddeel.


Route rondreis 'Het diepe zuiden en grote steden'

Links naar aanvullende informatie:

Boekenlijst

ESTA

Foto's

Tioga Tours

Al lange tijd speel ik met de gedachte om naar New York of San Fransisco te gaan. Vanaf het begin stond het voor mij vast dat ik tijdens een reis door de Verenigde Staten in elk geval een van deze twee steden wilde bezoeken. Rondneuzend op het internet kom ik terecht op de website van Tioga Tours. Sinds een paar jaar gevestigd in mijn woonplaats, Zwolle. Zij zijn gespecialiseerd in rondreizen door Canada en de Verenigde Staten. En hoewel zij maatwerk leveren staan er op hun site een aantal voorbeeldreizen. Een van deze reizen hebben zij 'Big City's and Deep South' genoemd. Een rondreis van 17 tot 22 dagen van Houston naar New York (of omgekeerd). Deze reis spreekt mij aan. Niet alleen omdat New York onderdeel is van de route, maar het lijkt mij een mooie afwisselende route door een mooi deel van de Verenigde Staten. Met behulp van de routeplanner op de website van Tioga begin ik de reis aan te passen aan mijn wensen. Ook begin ik te lezen over het diepe zuiden, muzieksteden als Memphis en Nashville, de Great Smokey mountains en de steden Houston, Washington en New York. Ik wordt enthousiast en herken de eerste symptomen van opkomende reiskoorts. Eind januari organiseert Tioga een infodag. Op deze dag zal onder andere een presentatie ' Deep South & Florida' gegeven worden. Ik meld mij aan en maak direct een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Na de presentatie en een goed gesprek maakt een medewerkster van Tioga werkt zij een rondreis voor mij uit. Na nog wat heen en weer mailen staat de reis. Het is een 25-daagse rondreis geworden van Houston naar New York. Het stuk van Houston naar Washington zal ik in een huurauto afleggen. De huurauto zal ik bij aankomst in Washington inleveren en na een paar dagen Washington zal ik met de trein naar New York gaan. Hier zal ik de rondreis door de Verenigde Staten afsluiten.


Het verslag van deze reis bestaat uit de volgende pagina's: