Kampie.info

Reisverslag VietnamBao Lac

Bao Lac is een klein dorp in het noorden van Vietnam. Het mooie aan dit dorp is dat het toerisme er nog in de kinderschoenen staat waardoor je in Bao Lac een goed beeld krijgt van het echte Vietnam.


Links naar aanvullende informatie:

Foto's

Tijdtafel

Vietnamoorlog

Vlag


Externe links:

Columbus Travel

Landenweb

Vietnam startpagina

Vietnam voor beginners

Wikipedia

Maandag 1 januari 2018

Kort nadat we in Bao Lac zijn aangekomen loop ik het hotel al weer uit om het dorp te gaan verkennen. Omdat we hier maar een nacht zullen slapen heb ik maar een halve dag om het dorp te bekijken. En hoewel het een leuk dorp is blijkt dat voldoende.

Veemarkt
Veemarkt in Bao Lac

Vlakbij het hotel lijkt op de helling van een heuvel een veemarkt bezig te zijn die overgaat in een waren- en groentemarkt. Ik loop een eindje door de hoofdstraat totdat ik bij Café Phô kom. Geen café in onze zin van het woord, nee meer een koffiebar. En laat dat nu net zijn waar ik zin in heb, een lekkere kop koffie. Binnen neem ik plaats aan een tafeltje en bestel een kop koffie. Terwijl ik geniet van mijn koffie kijk ik om mij heen. In het café staan in totaal zes ronde tafeltjes. Naast mijn tafeltje zijn er nog drie bezet. Aan een tafeltje zitten twee mannen pijnboompitten te eten terwijl ze meer aandacht voor hun smartphone lijken te hebben dan voor elkaar. Er wordt geen woord gewisseld. Dat staat in schril contrast met de tafel waaraan vier luidruchtige mannen zitten die veel 'happy water' wegwerken. Het derde tafeltje is de leukste. Aan dit tafeltje zitten drie meisjes druk te kletsen. Bij binnenkomst heb ik van het oudste meisje een hand gekregen. En ook nu houdt ze mij goed in de gaten. Op een bepaald moment wijst ze in mijn richting. Eerst snap ik niet wat ze bedoeld, maar dan zie ze wijst naar mijn op de grond gevallen pen. Terwijl ik mijn dagboek bijwerk komen twee groepsgenoten binnen. Zij gaan bij mij aan het tafeltje zitten en we kletsen een tijdje over de reis tot nu toe. Dan vind ik het tijd om verder te gaan.

De rest van de middag loop ik door het dorp en langs de rivier. Als ik weer bijna bij het hotel ben wordt ik geroepen door een paar groepsgenoten die samen een biertje zitten te drinken. Ik sluit me bij het aan en geniet van het lekkere koele biertje met een hard gekookt ei. Van mijn groepsgenoten hoor ik over een goed restaurant waar ze eerder op de middag zijn geweest. Ik neem mij voor om daar vanavond te gaan eten.

Bao Lac
Restaurant in Bao Lac

Als ik 's avond het dorp in loop lukt het mij niet om het restaurant te vinden waar mijn groepgenoten het over hadden. Sterker nog, het lukt mij helemaal niet om een goed uitziend restaurant te vinden Uiteindelijk ga ik zitten in een heel eenvoudig restaurantje. De keuze is eenvoudig. Er wordt namelijk maar een standaard maaltijd geserveerd bestaande uit vlees, spring rolls, sla, rijst en sojasaus. Het eten ziet er goed uit, maar de smaak valt tegen.

Na het eten loop ik terug naar het hotel. Op mijn kamer lees ik nog wat voordat ik ga slapen.

Vorige Volgende