Kampie.info

Reisverslag VietnamCan Tho

Can Tho is een stad in de Mekong-delta van Vietnam. Can Tho ligt aan de Hậu, een van de zijrivieren van de Mekong. Bekend is de Brug van Can Tho. Deze tuibrug werd gebouwd tussen 2004 en 2008. De bouw van deze brug kwam in 2007 in het nieuws, doordat deze gedeeltelijk instortte. 54 mensen verloren hierbij hun leven.

Links naar aanvullende informatie:

Foto's

Tijdtafel

Vietnamoorlog

Vlag


Externe links:

Columbus Travel

Landenweb

Vietnam startpagina

Vietnam voor beginners

Wikipedia

Vrijdag 15 december 2017 - Overnachten in Can Tho

Sportende vrouw
Fitnessen langs de straat

Met een deel van de groep rij ik met de bus naar Can Tho. In Can Tho stopt de bus voor een restaurant. Er ontstaat een discussie. Gaan we nu lunchen of wachten we op de fietsers. En hoe lang zal het duren voordat de fietsers er zijn? wat mij betreft een non-discussie en een nadeel van een groepsreis. Ik neem voor mijzelf een besluit. Stap het restaurant binnen, ga aan een tafeltje zitten en bestel fried rice met seafood en een biertje. Een lokaal biertje; Bia Saigon. Een lekker fris biertje. Als ik na het eten bezig ben met het bijwerken van mijn dagboek komen de fietsers binnen. Thanh geeft aan dat we om kwart over drie met de bus naar het hotel zullen gaan. Dat geeft mij nog een half uurtje om Can Tho te verkennen.

Ik loop een stukje langs de Hậu (sông Hậu), de rivier waar de stad aan ligt. Het lijkt wel Giethoorn zoveel rondvaartboten hier klaar liggen voor toeristen. Maar volgens mij hebben de booteigenaren een probleem. Er is namelijk bijna geen toerist te zien. Thanh vertelt later dat Can Tho een populaire bestemming is bij Vietnamezen die in de zomer in eigen land op vakantie gaan. Nu, in de winter zijn er bijna geen toeristen in de stad en liggen de meeste boten stil. Om kwart over drie vertrekken we met de volledige groep met de bus naar het hotel waar we de komende nacht zullen slapen. Tot de verbazing van velen blijkt het hotel vlakbij het restaurant te liggen waar we geluncht hebben. Dat stukje hadden we ook gemakkelijk kunnen lopen. Na gedoucht te hebben trek ik een schoon shirt aan en loop met het hotel uit. Ik loop een eind langs de rivier en geniet van alle activiteit op en langs het water. Terug wil ik een andere route, een eindje van het water nemen. Zoekend naar de juiste weg loop ik langs een paar stratenmakers die mij iets naroepen. Ik meen het woord 'No' te verstaan, maar ben daar niet zeker van. En misschien betekent 'no' in het Vietnamees wel heel iets anders dan in het Engels. Maar als ik even later twee mannen in uniform op mij af zie komen begrijp ik dat de stratenmakers echt het Engelse 'No' riepen. Wat is hier aan de hand? Gelukkig spreekt een van de beveiligers (want dat blijken het te zijn) een paar woordjes Engels. Hij maakt mij duidelijk dat ik het terrein van een lux resort opgelopen ben en dat dat niet is toegestaan. Er rest mij weinig anders dan langs de waterkant terug te lopen. Onderweg drink ik een biertje op een terras waar ik een praatje maak met een paar Engelse jongeren die door Azië trekken.

's Avonds laat ik mij samen met een paar groepsgenoten door Thanh meenemen naar een restaurant. Ik ben vooral benieuwd naar wat voor soort restaurant hij ons mee naar toe zal nemen. Het blijkt een op toeristen gericht restaurant op op de rivier te zijn. Niet echt iets waar mijn voorkeur naar uitgaat. Zelf zit ik veel liever in een eettentje tussen de Vietnamezen. Het lijkt erop dat als ik dat wil ik zelf op zoek zal moeten gaan.

Vorige Volgende