Kampie.info

Reisverslag VietnamGestrand in Istanbul

Istanbul, de vroegere hoofdstad van het Ottomaanse rijk is de grootste stad van Turkije en de thuishaven van Turkish Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije.

Vanaf (of zoals in mijn geval via) de thuisbasis - de luchthaven Istanboel Atatürk - vliegt Turkish Airlines naar bestemmingen in Europa, het Midden- en Verre Oosten, Noord-, Oost- en Zuidelijk Afrika en de Verenigde Staten. In 2017 werd Turkish Airlines gekozen tot beste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Europa.


Links naar aanvullende informatie:

Foto's

Tijdtafel

Vietnamoorlog

Vlag


Externe links:

Columbus Travel

Landenweb

Vietnam startpagina

Vietnam voor beginners

Wikipedia

Dinsdag 12 december 2017 - Uitrusten in Istanbul

Visum Turkije
Visum Turkije

Doordat ik een u8pgrade naar businessclass heb gekregen vlieg ik comfortabel naar Istanbul. Tot zover het goede nieuws. Want doordat we veel te laat uit Nederland zijn vertrokken zullen we veel te laat in Istanbul zijn om de aansluitende vlucht naar Ho Chi Minhstad te halen. Dat wordt dus opnieuw omboeken. En aangezien er dagelijks maar één vliegtuig van Turkish Airlines naar Vietnam vliegt betekent dat opnieuw lang wachten. We worden verwezen naar de hotel info balie van Turkish Airlines. Alleen, deze balie ligt achter de douane. Dat betekent dat we eerst allemaal voor 25 euro een visum aan moeten schaffen. Hierna kunnen we door de douane en naar de hotel info balie. Hier staat al een lange rij wachtenden. Een aantal groepsgenoten sluiten aan in de rij. Rond kwart over acht is geregeld dat we allemaal ondergebracht worden in een hotel in de omgeving van het vliegveld. Even later zijn we in een busje onderweg naar het hotel. Om half negen zijn we er. Eerst maar eens ontbijten en dan naar mijn kamer. Na een paar uurtjes geslapen te hebben trek ik mijn schoenen weer aan en ga naar buiten om de omgeving van het hotel te verkennen. Het hotel ligt aan een drukke verkeersweg. Via een voetgangersbrug steek ik de weg over en loop een eindje langs de weg. Voor een toerist als mij weinig bijzonders. In de omgeving van het hotel zijn vooral veel bedrijven gevestigd. Ik loop naar binnen bij een vlakbij het hotel gelegen outletcentrum, maar ook dat kan mij niet echt boeien. Ik wil gewoon naar Vietnam! Langzaam loop ik terug naar het hotel. Bij een tankstation naast het hotel koop ik een tandenborstel en een tube tandpasta. Kan ik in elk geval even mijn tanden poetsen.

Weer terug op mijn kamer kijk ik naar buiten. Op het platte dak van het gebouw waar ik op uitkijk staat een vrouw met hoofddoek te bellen en scharrelt een eenzame kip in een klein met gaas omgeven kippenhok.

De rest van de middag lees ik wat en kijk af en toe naar de televisie. 's Avonds eet ik op kosten van Turkish Airlines in het hotel. Als ik na het eten mijn mail check zie ik dat ik een mailtje heb ontvangen van Sawadee. Er is een alternatief programma opgesteld om de 48 uur vertraging in te lopen. De fietstocht aan het begin van de reis blijft. Er is vooral geschrapt in een aantal wat rustiger dagen. Dat betekent wel dat deze reis nog intensiever zal worden. Maar al met al een prima oplossing.

Vorige Volgende