Kampie.info

Reisverslag VietnamNaar Ha Giang

Een rit van Sa Pa naar Ha Giang is een rit door het dunbevolkte en het weinig toeristische hoge noorden van Vietnam. Het is een rit door een mooi berglandschap met dorpen waar verschillende bergvolken wonen. Maar het is ook een rit door een gebied met weinig toeristische voorzieningen. Zo zul je soms goed moeten zoeken naar een restaurant waar je een lunch kunt bestellen die geschikt is voor 'westerse magen'.

Zelf ben ik in groepsverband door Vietnam getrokken, maar wil je als vrije reiziger met de bus van Sa Pa naar Ha Giang dan moet je eerst met de bus naar Lao Cai. In Lao Cai kun je daarna op de bus naar Ha Giang stappen (dagelijks rijden er twee lokale bussen naar Ha Giang).


Links naar aanvullende informatie:

Foto's

Tijdtafel

Vietnamoorlog

Vlag


Externe links:

Columbus Travel

Landenweb

Vietnam startpagina

Vietnam voor beginners

Wikipedia

Vrijdag 29 december 2017 - Door het Noorden van Vietnam

Kip

Na de trekking door de vallei van Sa Pa zijn de tien mensen die de trekking gemaakt hebben met een klein busje teruggebracht naar het hotel in Sa Pa. Hier troffen we de rest van de groep. Na een kort moment om je even op te kunnen frissen stappen we in de grote bus waarmee we vandaag naar Ha Giang zullen rijden. Thanh (de lokale gids) heeft ons voorbereid om een rit over bochtige en slechte wegen. Maar de eerste anderhalf uur valt dat heel erg mee. Maar daarna verlaten we de 'grote weg' en rijden we via steeds smaller en slechter wordende wegen verder. Langs de weg liggen op veel plaatsen grote hoeveelheden dunne houten 'panelen'. Het blijkt te gaan om een hele zachte houtsoort waarbij de bomen min of meer laagje voor laagje 'geschild' worden om zulke dunne panelen te krijgen. Uiteindelijk wordt dit hout gebruikt bij de productie van lucifers.

Bao Yen
Bao Yen

We rijden de hele ochtend aan een stuk door en stoppen pas als het al bijna twee uur is om te gaan lunchen. We zijn dan inmiddels in Bao Yen. Een dorp dat op de plek ligt waar twee belangrijke wegen elkaar kruizen. Na de lunch hebben we nog even de tijd om wat door het dorp te wandelen, maar al snel stappen we weer in de bus om onze rit naar Ha Giang te vervolgen.

Vanuit de bus zie ik waterbuffels die wat eetbaars zoeken op kale rijstvelden. Ook zie ik vandaag voor het eerst tijdens deze rondreis paalwoningen zoals ik die ken van eerdere rondreizen door Laos en het zuiden van China. Alleen zijn de huizen hier zo te zien van veel beter en steviger materiaal gemaakt.

Om acht uur komen we aan bij het resort waar we vannacht zullen slapen. Als ik mijn huisje binnenstap valt het mij direct op hoe warm het binnen is. Dit terwijl het buiten zeker niet warm is. Het blijkt dat de airco op 27 graden staat en nu werkt als een kachel. Snel zet ik de kachel / airco uit, neem een snelle douche en loop daarna naar het restaurant van het resort om te gaan eten.

's nachts slaap is goed in mijn inmiddels afgekoelde huisje.

Vorige Volgende