Kampie.info

Reisverslag VietnamNaar Ha Long Bay

Ha Long Bay is prima te bezoeken als tour vanuit Hanoi. Elk reisbureau en de meeste hostels in Hanoi bieden deze tours aan. Je kunt een dagtour boeken, of een meerdaagse cruise waarbij je op de boot slaapt. Persoonlijk adviseer ik om voor dat laatste te kiezen. Er zijn goede tours beschikbaar, maar een groot deel van het aanbod is ook erg matig. Check daarom goed de reviews op Tripadvisor of kijk in je reisgids voor aanbevelingen.

Bij sommige boottochten door de Ha Long Bay zitten ook andere activiteiten zoals kajakken inbegrepen. Je verlaat dan de grote boot waarmee je door de baai vaart en stapt in je eigen kajak. Met deze kajak verken je moeilijker bereikbare gedeeltes van de baai. Zo vaar je door een paar grotten, waarna je aan de andere kant van de grot opeens in een afgeschermd meer komt.


Links naar aanvullende informatie:

Foto's

Tijdtafel

Vietnamoorlog

Vlag


Externe links:

Columbus Travel

Landenweb

Vietnam startpagina

Vietnam voor beginners

Wikipedia

Donderdag 4 januari 2018

Voordat we met de bus naar Ha Long Bay vertrekken check ik op mijn kamer nog even mijn mail. Tussen de nieuwe mailtjes zit een berichtje van een goede vriend van me. Zijn vrouw, en goede vriendin van mij, is gisteren geopereerd. De eerste signalen na de operatie zijn positief. Wat een heerlijk bericht zo aan het begin van de dag.

Keramiek fabriek in Dong Trieu
Keramiekfabriek in Dong Trieu

Rond acht uur vertrekken we uit Hanoi Het eerste stuk rijden we door regen en mist. Maar naarmate de ochtend vordert wordt het weer beter. En tegen de tijd dat we een tussenstop maken in Dong Trieu, een dorp dat bekend staat om de grote hoeveelheden keramiek dat hier gemaakt wordt, is het droog.

We bekijken een 'fabriek' waar keramiek wordt gemaakt. Hier blijkt dat wij als toeristen niet de enigen zijn die last hebben van het slechte weer in Vietnam. Daardat de zon zich de laatste weken weinig laat zien moeten ze hier naar andere, niet natuurlijke middelen grijpen om de keramiek te laten drogen. Naast grote lampen wordt ook houtskool gebruikt om de keramiek te laten drogen nu de zon het laat afweten. Natuurlijk zit er bij deze fabriek ook een winkel waar je keramiek kunt kopen en zelfs kunt laten verschepen naar Nederland.

Na de tussenstop rijden we verder naar Ha Long. In de bus checkt Thanh wie er gen vlees en vis eet en wie er wel vis eet maar geen vlees. Hoewel hij nu een aantal weken met ons op pad is lukt het hem niet om dat te onthouden. Dat kan ook niet omdat het per dag lijkt te wisselen. Sterker nog, zelf tijdens deze busrit verandert het nog.

Aan het begin van de middag zijn we in Ha Long. Het is op dat moment droog. De weersverwachting voor de komende twee dagen geeft aan dat het waarschijnlijk droog blijft. Maar ook dat de zon zich waarschijnlijk niet zal laten zien. Ik vind dat allang goed. Zolang we maar niet zoals eerder tijdens deze reis in Sa Pa te zien krijgen hoe de omgeving er uit ziet in die mist.

Vorige Volgende