Kampie.info

Reisverslag Vietnam(Naar) Hanoi

Links naar aanvullende informatie:

Foto's

Tijdtafel

Vietnamoorlog

Vlag


Externe links:

Columbus Travel

Landenweb

Vietnam startpagina

Vietnam voor beginners

Wikipedia

Woensdag 3 januari 2018

De rit naar Hanoi verloopt op een manier zoals we deze reis helaas wel vaker hebben meegemaakt. Eerst rijd we door de mist. Later om de ochtend verdwijnt de mist en breekt zelf even de zon door, maar naarmate we dichter bij Hanoi komen verdwijnt de zon steeds vaker achter de wolken. En tegen de tijd dat we in Hanoi zijn regent het. Schrale troost is dat naarmate we dichter bij Hanoi komen de wegen steeds beter worden.

Sint Jozef kathedraal
Sint Jozef kathedraal

Halverwege de middag zijn we bij het hotel. Omdat de bus hier niet te lang stil mag staan is het zaak om alle begage snel uit te laden, maar gelukkig helpt het personeel van het hotel hierbij.

Omdat ik nog gebruik wil maken van de paar uurtjes tot het donker wordt loop ik kort na aankomst het hotel al weer uit. Gelukkig is de regen dan gestopt.

Vanuit het hotel loop ik naar de Sint Jozef kathedraal en daarna door naar het centrale stadsmeer van Hanoi, Ho Hoan Kiem. Als ik de schaal op het kaartje dat ik het goed inschat dan is het goed mogelijk om vanavond nog een rondje langs het meer te wandelen. Vlak nadat ik aan mijn rondje langs het meer ben begonnen loop ik langs een hip uitziend terrasje. Ik besluit een tussenstop te maken en neem plaats aan een van de tafeltjes. Genietend van een heerlijke chocolade milkshake met ijs werk ik even later mijn dagboek bij.

Na deze aangename pauze wandel ik verder langs het meer en geinet van alle activiteiten langs het meer. Niet meer actief is Ly Thai To, de stichter van de Ly-dynastie en later keizer. Een groot standbeeld houdt de herinnering aan deze man levend. Op het plein voor het beeld is een groepje jongens aan het voetballen terwijl een ander groepje hun kunsten op het skateboard laat zien. Een Vietnamees die met een brommer naar het beeld toe wil rijden wordt direct teruggefloten. Het plein is verboden terrein voor brommers. Braaf stapt de man en de Europees ogende man die bij hem achterop zit af. De passagier blijkt een Nederlandse toerist te zijn. Na een kort paartje vervolgen wij beide onze tocht door Hanoi. Hij achterop een brommer, ik te voet.

Bruidspaar
Bruidspaar bij de rode Brug van de Opkomende Zon

Verder lopend lang het meer zie ik dat dit kennelijk een populaire plek is bij bruidparen om trouwfoto's te laten maken. Vooral foto's met en vooral foto's met de rode brug van de Opkomende Zon op de achtergrond lijken populair. En ja, als de bruid dan gekleed is in een mooie rode trouwjurk dan levert dat een mooi plaatje op.

Inmiddels is het gaan schemeren. Ik wacht totdat het nog wat donkerder is om een aantal mooie foto's van de mooi verlichte rode brug te maken. Hierna loop ik verder langs het meer. Als ik mijn rondje langs het meer heb voltooid loop ik langzaam maar zeker weer terug naar het hotel. Vlakbij het hotel ga ik eten bij "Noodle and Roll". Na het eten koop ik nog een Vietnamees hoedje. Niet voor mijzelf, maar voor de man waarvan ik op zaterdag af en toe een straatkrant koop. Toen ik hem een paar weken geleden vertelde dat ik naar Vietnam ging vroeg hij mij of ik zo'n hoedje voor hem mee wilde nemen voor zijn verzameling bijzondere hoofddeksels.

Vorige Volgende