Kampie.info

Reisverslag VietnamNaar huis

Links naar aanvullende informatie:

Foto's

Tijdtafel

Vietnamoorlog

Vlag


Externe links:

Columbus Travel

Landenweb

Vietnam startpagina

Vietnam voor beginners

Wikipedia

Zaterdag 6 januari 2018 - Naar Istanbul

Aangekomen bij het vliegveld nemen we afscheid van Nham (de chauffeur) en Thanh (onze Vietnamese gids). Hierna lopen we als groep naar de incheckbalie. Ik vraag mijn groepgenoten of ik vooraan mag staan omdat ik wil proberen een stoel met extra beenruimte te regelen. Maar helemaal de eerste ben ik niet. voor ons staat al een rij reizigers. Als ik vooraan sta wenkt de man bij de balie voor business class mij. Ik loop naar hem toe en vraag aan hem of hij een stoel met extra beenruimte voor mij kan regelen. Hij antwoord dat hij mij vanwege mijn bovengemiddelde lengte uit de rij heeft gehaald en dat hij zal kijken wat hij voor mij kan doen. Een kosteloze upgrade naar business class zit er niet in omdat de business class volledig uitverkocht is. Wel kan hij gelukkig een stoel bij de nooduitgang voor mij regelen.

Keurig volgens schema stijgen we een paar uur later op.

Zondag 7 januari 2018 - Vliegend en treinend naar huis

Na een probleemloze vlucht landen we in Istanbul. En dit keer ook in Istanbul geen problemen en landen we op tijd op Schiphol. Na mijn bagage van de band gepakt te hebben neem ik afscheid van de rest van de groep en loop door de douane. Ik koop nog snel even een broodje waarna ik met de trein naar Zwolle reis. Hier begin ik aan wat echt de laatste etappe van deze reis is, een ritje met de treintaxi naar huis.

Terugblik

Het is een reis geworden die uiteindelijk niet helemaal gebracht heeft waar ik op gehoopt had. Deels kwam dit door het slechte weer. Weer dat er niet alleen voor zorgde dat we op de heenreis 48-uur vertraging opliepen, maar ook in Vietnam viel het weer tegen. Veel regen en mist met lage temperaturen waren niet waar ik vooraf op gerekend had.

Na afloop gaf Sawadee toe dat zij op de dag van vertrek de situatie op Schiphol onderschat hebben en daar niet goed op gereageerd hebben. Alle groepsleden ontvingen hiervoor een dinerbon en verder kreeg iedereen een kleine reductie op de reissom omdat er tijdens de fietstocht in de Mekongdelta minder is gefietst dan in de reisbeschrijving stond.

Eind goed, al goed. Al hoop ik de volgende keer op een reis met minder hindernissen.

Vorige