Kampie.info

Reisverslag VietnamNaar Nha Trang

Ongeveer honderd kilometer noordelijk van Da Lat ligt een aan de Zuid-Chinese zee gelegen badplaats: Nha Trang. Vanuit Da Lat rij je over een prachtige - deels langs de kust lopende - weg. Nha Trang is volgens sommigen een van de beste plaatsen in Vietnam voor snorkelen en duiken. Zelf kan ik daar niets over zeggen omdat er op het moment dat ik er was een tyfoon over vanuit de Filipijnen over de Zuid-Chinese zee onderweg was naar het zuiden van Vietnam. Als gevolg hiervan voeren boten niet uit en hingen er op het stand rode vlaggen.

Iets heel anders waar Nha Trang bekendheid aan dankt is de aanwezigheid van een Amerikaanse marinebasis tijdens de Vietnamoorlog. Na de oorlog werd het een Russische basis en tegenwoordig wordt de basis gebruikt door de Vietnamese marine.


Links naar aanvullende informatie:

Foto's

Tijdtafel

Vietnamoorlog

Vlag


Externe links:

Columbus Travel

Landenweb

Vietnam startpagina

Vietnam voor beginners

Wikipedia

19 december 2017 -Een mooie rit langs de kust

De rit van Da Lat naar Nha Trang duurt normaal gesproken zo'n drie en een half à vier uur. Normaal gesproken betekent dit dat we deze ochtend even na achten wegrijden bij Sammy - het hotel waar we de afgelopen twee nachten hebben geslapen - we aan het begin van de middag in Nha Trang aan zullen komen. Normaal gesproken. Maar tijdens deze reis gebeuren veel dingen die niet normaal zijn. Dit keer heeft dat niet te maken met het actuele weer, maar met het weer ongeveer een maand geleden in dit gebied. Het midden van Vietnam is toen getroffen door een cycloon. Overstromingen en landverschuivingen waren het gevolg. Landverschuivingen die er voor gezorgd hebben dat de nog vrij nieuwe weg tussen Da Lat en Nha Trang beschadigd is. Op sommige plekken is de helft van de weg weggeslagen en moet het verkeer uit beide richtingen over de ene overgebleven rijstrook.

Wegwerkzaamheden
Wegwerkzaamheden

Het eerste stuk van de rit is er nog niets aan de hand. We rijden Da Lat uit en zien dat de dalen tussen de heuvels bij Da Lat vol staan met kassen. Niet strak geordend zoals we dat in Nederland kennen, Nee hier staan de kassen bij alkaar alsof ze door een reus vanuit de losse hand zijn uitgestrooid in het landschap. Thanh vertelt dat in deze streek veel artisjokken geteeld worden maar de de tuinders nu - met het oog op de komende TET (het Vietnamees nieuwjaar).

Helaas komt er daarna een stuk waarop weinig te genieten is. Niet dat de omgeving niet mooi is, maar de omging is niet te zien omdat we door dikke mist rijden. Iets wat later deze reis vaker voor zal komen.

Na zo'n anderhalf uur rijden komen we bij de eerst plek waar de weg beschadigd is als gevolg van een aardverschuiving. Gelukkig duurt het oponthoud niet lang. Later tijdens de rit zullen we nog een paar keer op plekken komen waar de weg beschadigd is, maar al met al valt het oponthoud erg mee en verliezen we niet veel tijd.

Rond elf uur zijn we de pas over en maken we een koffiestop bij een aan een rivier gelegen restaurant. Het meest opvallende aan de plek is het kleine kabelbaantje over de rivier. Zo te zien een kabelbaantje dat door buurtbewoners gebruikt wordt om de rivier over te steken.

Ook de rest van de rit naar Nha Trang verloopt zonder problemen. Hierdoor zijn we al bij het hotel voordat onze kamers klaar zijn. We gaan daarom met de hele groep eerst lunchen bij een restaurant vlakbij het hotel. Na de lunch lopen we naar het hotel. Hier staat de bus inmiddels en staat al onze bagage al in de hal.

Vorige Volgende