Kampie.info

Reisverslag VietnamNaar Qui Nhon

Qui Nhon ligt in de provincie Binh Dinh Tussen de bekende trekpleisters Hoi An en Nha Trang. Het is daarom ook een ideale stop om de lange rit tussen deze plaatsen te onderbreken. Het klimaat in deze regio is erg gunstig met een relatief kort regenseizoen tussen september en januari. Door de ligging in een beschutte baai heb je goed kans op mooi weer als het noordelijker gelegen Hoi An geteisterd wordt door hevige regenval. In Qui Nhon draait voor een groot deel nog steeds op de visvangst en je ziet hier dan ook veel van de karakteristieke vissersbootjes liggen. Ook is Qui Nhon een goede uitvalsbasis om de Centrale Hooglanden in te gaan met plaatsen als Pleiku en Kon Tum op relatief kleine afstand.


Links naar aanvullende informatie:

Foto's

Tijdtafel

Vietnamoorlog

Vlag


Externe links:

Columbus Travel

Landenweb

Vietnam startpagina

Vietnam voor beginners

Wikipedia

Donderdag 21 december 2017 - Met de bus van Nha Trang na Qui Nhon

Kijkend door het raam van de bus zie ik hoe de harde wind donkere wolken wegblaast. Ik denk terug aan de mooie wandeling door Nha Trang die ik gisteren heb gemaakt. Vanmorgen bij het ontbijt sprak ik een groepsgenoot die gisteren een deel van de dag heel anders heeft besteed. Hij is gisteren met Thanh (ons Vietnamese gids) naar een tandarts geweest omdat een brug die al jaren stevig in zijn mond zat ineens los was gekomen. De tandarts heeft de brug weer vastgezet. aar kennelijk is dat niet helemaal goed gegaan wantvanmorgen zat de brug al weer los. Binnenkort zal hij kijken of een andere Vietnamese tandarts betere lijm gebruikt.

Koffie zetten
Koffie zetten

We zijn nu onderweg naar Qui Nhon. Als we wegrijden uit Nha Trang is het zwaar bewolkt. Maar nu zie ik dus hoe de harde wind de donkere wolken wegblaast. Maar het weer zal hier niet echt beter door worden. Weliswaar laat de zon zich later op de ochtend wat meer zien, maar wind en regen zorgen er voor dat het geen lekker reisweer is. En later op de dag zal de zon weer achter donkere wolken verdwijnen. Wolken waar van tijd tot tijd dikke regendruppels uit vallen.

Rond kwart over tien stoppen we voor een koffiestop. Ik neem dat letterlijk en bestel een kop koffie. Koffie die hier wel erg vers blijkt, want de koffie wordt aan tafel gezet. Bovenop een glas wordt een metalen houder gezet met koffie waar vervolgens heet water opgegoten wordt. Langzaam verandert het water in koffie dat druppel voor druppel in het glas valt. Nadeel is wel dat tegen de tijd dat de koffie is doorgelopen het water niet meer zo warm is. Maar omdat de koffie erg sterk is, is dit op te lossen door nog wat heet water water bij te gieten.

Na de koffiestop rijden we verder door een mooi en afwisselend landschap. We rijden door totdat we rond half een stoppen voor een lunchstop bij een wegrestaurant lang een drukke weg. Als ik na de lunch langs de weg naar het voorbij rijdende verkeer sta te kijken zie ik uit de heuvels aan de andere kant van de weg een paar koeien aan komen lopen. Even later steken de koeien de weg over. Ze lijken zich niets van het verkeer aan te trekken. Kennelijk denken ze dat ze veilig kunnen oversteken omdat ze oversteken bij een zebrapad. Maar een naderende vrachtwagenchauffeur moet hard afremmen om te voorkomen dat het een steak gaat braden op de grille van zijn auto.

Na de lunch rijden we door naar Qui Nhon.

Vorige Volgende