Kampie.info

Reisverslag VietnamQui Nhon

Qui Nhon is een kustplaats in midden-Vietnam. De stad is relatief groot met ongeveer 250.000 inwoners. Landbouw en visserij zijn nog steeds belangrijke inkomstenbronnen, maar de stad probeert om meer toeristen te trekken. Iets wat nog steeds niet echt goed lukt. En als je het mooie strand bij Qui Nhon ziet vraag je je af hoe dat komt. Qui Nhon’s strand heeft een enorm uitgestrekte kustlijn die in totaal maar liefst 42 kilometer lang is. Langs deze kustlijn vind je veel restaurants waar je verse vis kunt eten. Ook komen er steeds meer hotels en resorts langs de kustlijn. Maar omdat de kustlijn zo lang is, zijn er nog voldoende plekken om te ontspannen zonder massa’s mensen om je heen. Veel reizigers die voor de eerste keer het strand van Qui Nhon bezoeken, beschrijven het als een klein paradijs. Een van de redenen waarom deze stad steeds populairder wordt onder toeristen is de prachtige natuur. Vooral de diversiteit van het landschap trekt veel natuurliefhebbers aan. Je vindt in de omgeving van de stad namelijk rijk begroeide bergen, uitgestrekte velden, zoutvlaktes, lagunes, meren, rivieren en nog veel meer natuurschoon.


Links naar aanvullende informatie:

Foto's

Tijdtafel

Vietnamoorlog

Vlag


Externe links:

Columbus Travel

Landenweb

Vietnam startpagina

Vietnam voor beginners

Wikipedia

Donderdag 21 december 2017 - Een middag en avond in Qui Nhon

Nguyen Nga Centrum
Blind meisje in het Nguyen Nga Centrum

Als we 's middags in Qui Nhon aankomen maken we aan de rand van de stad een tussenstop bij het Nguyen Nga Centrum. Dit, door Sawadee gesteunde, project heeft tot doel om kinderen en volwassenen met een lichamelijk gebrek te helpen een volwaardige plek in de samenleving te bemachtigen. Zo'n bezoek geeft mij altijd een beetje een dubbel gevoel. Enerzijds is het mooi om te zien dat dit soort projecten bestaan en is het mooi dat reisorganisaties als Sawadee dergelijk projecten steunen, maar aan de andere kant voelt het toch ook altijd een beetje als 'aapjes kijken' In het winkeltjes koop ik twee souvenirs. Een beeldje van een fietsende vrouw en een linnen tasje met de tekst 'Zeg nee tegen plastic tassen' in het Engels en het Vietnamees.

Hierna rijden we naar het aan strand gelegen hotel waar we de komende nacht zullen slapen. Aangekomen in het hotel volg ik mijn inmiddels bijna vaste 'aankomstroutine'. Dat wil zeggen; Mijn tas op de kamer zetten en daarna direct gewapend met mijn fotocamera weer naar buiten om de omgeving te verkennen.

Ik loop langs de weg terug in de richting van een rotonde waar we net met de bus langsgekomen zijn. Vlakbij de rotonde heb ik een groot beeld zien staan en misschien is hier wel meer te zien. Dat blijkt niet zo te zijn, maar toch ben ik blij dat ik na de hele dag in de bus gezeten te hebben even een stukje ben gaan lopen.

Over een pad tussen de weg en het strand loop ik terug naar het hotel. Ik loop door een soort parkje met sporttoestellen, een klein basketbalveldje en een aantal kermisattracties zoals botsauto's, een zweefmolen en een klein reuzenrad. Ik vraag mij af wie dit hier heeft neergezet en hoe lang ze al niet meer gebruikt zijn.

's Avond eet ik in het restaurant van het hotel en ga ik vroeg naar bed.

Vorige Volgende