Kampie.info

Reisverslag Zuid-IndiaGoa

Goa

Parallel aan de westkust van India, ingeklemd tussen de westelijke Ghats en de Arabische Zee, ligt een smalle en vruchtbare strook land. Van Noord-Goa tot Zuid-Kerala kun je er genieten van tropische stranden en een verscheidenheid aan watersporten. In deze mengeling van oost en west vindt iedereen wel iets van zijn gading.

Hoewel Goa op de kaart van India niet groter is dan een vlek, verlaten weinig toeristen het land zonder een bezoek te hebben gebracht aan dit gebied, dat zo anders is dan de rest van India. Goa's natuurlijke grenzen hebben het gebied lang afgeschermd van de gebeurtenissen er buiten. De Portugezen, die hier kwamen voor specerijen, zijn 450 jaar gebleven. Door hen heeft Goa een slaperige Zuid-Europese sfeer.

Goa en Pondicherry waren de twee enige streken in India die zich aan de Britse overheersing konden onttrekken. De Portugezen hadden zich in Goa al 250 jaar voor de Engelsen gevestigd. De Portugese ontdekkingsreizigers kwamen niet alleen om het land te veroveren en te koloniseren, maar ook om als ijverige missionarissen de bevolking tot het christendom te bekeren.

Hoewel de Portugezen honderden tempels met de grond gelijk maakten, zijn sommigen bewaard gebleven. Het zijn echter niet deze tempels waaraan Goa haar bekendheid ontleent, maar de stranden en beachparty's. De flowerpowergeneratie uit de jaren zestig en zeventig ontdekte Goa's stranden. De tijd van de hippies nadert ook hier zijn einde. Goa heeft zich ontwikkeld tot een geliefd reisdoel van het internationale toerisme en met de bouw van luxe hotels zijn meer stukken strand ontsloten.